Masa caldă din acest semestru

Banii pentru programul „Masa caldă” vor fi alocați în acest semestru din fondul de rezervă al Guvernului, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, pus în dezbatere publică de Ministerul Educației.

La art. 1, proiectul prevede următoarele: Se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor si municipiului București pe anul 2022 cu suma de 66.812 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, şi alocarea acesteia bugetelor locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, pentru finanțarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, în semestrul al II-lea al anului școlar 2021-2022.

Din Bihor, în acest program sunt înscrise următoarele școli: Liceul Tehnologic Felix Sânmartin (beneficiari 1.165 elevi, sumă alocată 1.131.000 lei), Colegiul Tehnic Ioan Ciordaș Beiuș (695 elevi, 675.000 lei), Școala Gimnazială nr. 1 Ciumeghiu (538 elevi, 522.000 lei), Școala Gimnazială Puiu Sever Ineu (613 elevi, 595.000 lei)

Elevii vor primi  o masă caldă, după ce Camera Deputaților a adoptat Ordonanţa de urgenţă nr. 91/2021 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s