Școala în pană de curent?

Ministrul Educaţiei spune că există riscul ca unele şcoli să nu poată funcţiona, din cauza costurilor foarte mari ale utilităţilor. Soluția avansată de Sorin Cîmpeanu o reprezintă plafonarea preţurilor.

„Am atras atenţia şi în şedinţa de Guvern, trebuie privite cu prioritate şcolile, spitalele şi universităţile. Există riscuri de funcţionare dificilă din cauza unor costuri foarte mari ale utilităţilor. Am dat un exemplu, al unei universităţi în care costurile cu utilităţile erau 3 la sută din buget, iar acuma ajung să fie 15 la sută din buget. Soluţia e clară, plafonarea şi verificarea corectitudinii facturilor, din perspectiva îndeplinirii condiţiilor legale. Acest lucru trebuie să îl facă şi primăriile în ceea ce priveşte şcolile din învăţământul preuniversitar”, a declarat  ministrul.

Ministrul Educaţiei a precizat că plafonarea preţurilor la energie va fi abordată în ședință de Guvern şi că există o hotărâre în avizare privind creşterea costului standard per elev, destinat cheltuielilor materiale. Aceste creşteri sunt însă mici, în raport cu creşterea costului la energia electrică, a arătat ministrul.

Întrebat care este recomandarea sa, Sorin Cîmpeanu a declarat următoarele: „Varianta este să meargă la şcoală şi să fie condiţii optime pentru derularea procesului de învăţământ. Cel mai dramatic lucru este închiderea şcolilor, din orice motiv”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s