Ultimele zile de înscrieri la Digitaliada

Înscrierile în ediția a șasea a concursului Digitaliada se mai pot face până în 21 ianuarie. Competiția – care este o inițiativă a Fundației Orange – li se adresează profesorilor și elevilor, autori de creații cu potențial didactic în format digital – lecții digitale, materiale multimedia, experimente virtuale, resurse educaționale pentru elevi din clasele I-VIII. Înscrierile au început în 15 noiembrie 2021.

Digitaliada oferă o platformă în care se înscriu materiale educaționale digitale, pentru predarea la clasă sau studiu individual. Cei mai talentați creatori de resurse digitale sunt premiați cu echipamente electronice și IT. Premiile puse în joc sunt substanțiale, totalizând circa 9.000 de euro (laptop-uri, kit-uri de vlogging, smartphone-uri, tablete grafice).

Concursul are patru categorii: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. Se va acorda și un premiu de popularitate. Ediția de anul acesta include o categorie distinctă dedicată elevilor cu vârste între 14 și 17 ani.

Participanții trebuie să își creeze un cont de utilizator la adresa www.digitaliada.ro, să completeze formularul dedicat și să încarce pe platformă materialele create.

Lucrările vor fi evaluate de o comisie de experți în educație și conținut digital, iar câștigătorii vor fi anunțați până în data de 31 martie 2022.

Prin această inițiativă, Fundația Orange își dorește să încurajeze elevii și profesorii să contribuie la îmbunătățirea procesului de învățare, prin dezvoltarea de materiale autentice pentru o educație digitală mai accesibilă, în învățământul preuniversitar.

Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației. Până acum, Fundația Orange a investit în cele șase ediții 3,2 milioane euro și a sprijinit peste 16.000 de elevi din școli rurale să aibă acces egal la educație de calitate.

Regulamentul concursului îl găsiți AICI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s