Weekend de trei zile

Ziua Unirii Principatelor este sărbătoare legală, astfel că profesorii, elevii și preșcolarii nu vor merge la cursuri în proxima zi de luni, 24 ianuarie 2022. Această zi este liberă nelucrătoare. Ca atare, elevii și cadrele didactice vor avea un weekend prelungit, de trei zile, în intervalul 22-24 ianuarie.

Elevii au început luni, 17 ianuarie, semestrul al doilea al anului școlar 2021-2022. Vacanța de primăvară va include Paștele catolic și cel ortodox, ca și Ziua Muncii, și aceasta zi liberă. Semestrul al II-lea prevede 20 săptămâni de cursuri, în intervalul 17 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022. Vacanța de primăvară e prevăzută pentru 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022, iar vacanța de vară 2022, care începe în 11 iunie 2022, va ține până la o dată din luna septembrie care va fi anunțată în viitor.

Pentru elevii din clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022. Pentru cei din clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

În urmă cu câteva zile, ministrul Educației a reiterat ideea că își dorește un an școlar cu mai multe zile de școală. În discuțiile cu profesorii, părinții și elevii, dl Sorin Cîmpeanu va propune ca anul școlar să înceapă mai repede, dar nu înainte de 1 septembrie, și să se termine mai târziu, dar nu mai devreme de 10 iunie.  „Voi susține cu toate argumentele posibile nevoia de extindere a perioadei de cursuri începând cu septembrie 2022, deci cu anul următor. Cu speranța că aceste argumente vor fi înțelese, se va înțelege că sunt în favoarea elevilor, la Ministerul Educației ne interesează educația, ne interesează elevii. Și, în speranța că vor fi acceptate, ele vor fi anunțate din timp și vor presupune și o schimbare, mai mică sau mai mare, în structura anului școlar – repet, nu 2021-2022, dar foarte posibil 2022-2023”, a spus ministrul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s