Trăiesc, gândesc, le pasă

În 31 martie 2022, elevii șteieni Agud Albert și Merce Mihai au fost premiați cu mențiune la concursul de eseuri Trăiesc, gândesc, îmi pasă!, organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea.

Agud Albert și Merce Mihai, elevi la Școala Gimnazială Miron Pompiliu din Ștei, coordonați de către dna prof. Popa Anca, au participat la concursul de eseuri istorice Trăiesc, gândesc, îmi pasă!

„Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Universitatea Oradea și cu sprijinul Jurnalului bihorean, lansează liceenilor și studenților din județul nostru invitația de a participa la concursul de eseuri Trăiesc, gândesc, îmi pasă, cu titlul Țara Crișurilor ieri, azi și mâine. Concursul urmărește să aducă un omagiu lui Iosif Vulcan (n. 31 martie 1841, Holod, jud. Bihor – d. 8 septembrie 1907, Oradea, jud. Bihor), scriitor, poet, publicist și fondator al revistei FAMILIA (1865, Budapesta), care a avut drept program răspândirea culturii române în Transilvania şi cultivarea limbii și a conștiinței naționale.”

Elevilor li s-au înmânat premiile în data de 31 martie 2022, în cadrul Muzeului Memorial Iosif Vulcan din Oradea, cu ocazia împlinirii a 181 de ani de la nașterea publicistului și scriitorului bihorean.

„Dragi elevi, este meritul vostru ca, pe lângă premiile dobândite și stima colegilor și a profesorilor, să mergeți înainte mândri de isprava voastră, de cunoștințele pe care le-ați dobândit, de spiritul luptător – și învingător! – de care ați dat dovadă. Acum vă cunoașteți rădăcinile, și asta este cea mai importantă reușită. Cinste vouă și dascălilor voștri! Dragi elevi, este meritul vostru să fiți mândri de această reuşită şi de stima colegilor si a profesorilor voştri. Este important ca voi, tinerii, să vă cunoaşteți istoria neamului şi a locurilor din care proveniți. Cu atât mai mult, cinste vouă şi dascălilor voştri!”, se arată într-un mesaj al Primăriei  Orașului Ștei.

Foto: înmânarea premiilor (din dreapta, Agud Albert, Merce Mihai). Sursă imagine: fototeca personală Andrei Oros

ANDREI OROS

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s