Cartea dnei prof. Violeta Secară netezește drumul copilului spre școală

După cum ați putut afla dintr-un material anterior, sub egida Casei Corpului Didactic a Județului Bihor a apărut o lucrare semnată de prof. înv. primar Violeta Secară, intitulată Aspecte ale motivației elevilor pentru învățare și atitudini parentale.

Cartea se anunță de interes nu doar pentru colegii de breaslă ai dnei prof. Secară, ci și pentru orice părinte al cărui copil este elev la ciclul primar sau se pregătește să intre în școală. „Am ales această temă pentru lucrare întrucât consider de o mare importanță atitudinea din mediul familial și atitudinea psihologică a elevilor, astfel motivația acestora fiind influențată de atitudinea părinților, aceștia din urmă fiind precursori ai mediului școlar”, spune autoarea.

Cititorul va putea afla ce înseamnă motivație, care sunt atitudinile parentale, astfel încât să poată pătrunde cu competență în conținutul și problematica lucrării, să afle cum poate fi eficientizat sistemul educațional.

Despre unul din imperativele atitudinii părinților, în perspectiva intrării copilului în școală, am desprins un citat din această carte, în avanpremiera lecturii celor interesați: „Nu trebuie exagerat cu acțiunea de hiper-protecție și dragoste, întrucât poate duce la formarea unui caracter slab al minorului, acesta nefiind capabil să se adapteze și să-și poarte singur de grijă în cadrul grupului, neputându-se confrunta cu dificultățile vieții, rezolvarea acestora rămânând tabu”.

Lucrarea dnei prof. Violeta Secară apare la Editura Didactica Militans a CCD Bihor.

VĂ INVITĂM SĂ PARCURGEȚI ASPECTE ALE MOTIVAȚIEI ELEVILOR PENTRU ÎNVĂȚARE ȘI ATITUDINI PARENTALE ÎN FORMAT FLIPBOOK, ACCESÂND ACEST LINK SAU DÂND CLICK PE COPERTA DE MAI JOS.

PUTEȚI CITI LUCRAREA ȘI PE MOBIL, PRIN INTERMEDIUL QR CODE-ULUI DE MAI JOS. PENTRU A O DESCHIDE, TREBUIE SĂ AVEȚI O APLICAȚIE DE TIP QR CODE READER, DISPONIBILĂ GRATUIT PE GOOGLE PLAY STORE SAU PE APPLE APP STORE.

Sursă portret prof. înv. primar Violeta Secară: fototeca personală

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s