Dna Amalia Ciorba, prof. înv. primar la Colegiul Național Onisifor Ghibu Oradea, și-a lansat în spațiul virtual o carte de suflet. Rodul mai multor ani de interacțiune cu elevi și părinți, rezultat al observațiilor atente, care au identificat tipare, cartea intitulată – serios și ludic în egală măsură – Ghid de „citit” copii își propune să ofere un instrument practic și credibil de înțelegere a tainei care rămâne sufletul, cogniția și comportamentul unui elev aflat în primii lui ani pe băncile școlii.
„Există peste tot în jurul nostru copii. Unii sunt cei proprii, ai cunoscuților sau pe care nu îi cunoaștem. Putem spune despre copii că sunt buni, răi, ascultători, rebeli, obraznici, obedienți, activi, lenți, harnici, leneși, creativi, motivați, egoiști, altruiști… și multe alte însușiri, ca de altfel ca și ale altor persoane adulte“. ”, ne spune în introducere autoarea, după care îi dă cuvântul scriitorului Jose Saramago: „Un copil este o fiinţă pe care ne-a împrumutat-o Dumnezeu ca să facem un curs intensiv despre cum să iubim pe cineva mai mult decât pe noi înşine, despre cum să ne schimbăm cele mai mari defecte pentru a le da cele mai bune exemple şi despre cum să învăţăm să avem curaj. Da, asta e! Să fii tată sau mamă este cel mai mare act de curaj pe care îl poate face cineva, pentru că presupune să te expui la toate tipurile de durere, dar mai ales incertitudinii că faci lucrurile corect şi temerii de a nu pierde ceva atât de iubit. A pierde? Cum? Nu e al nostru? A fost doar un împrumut. Cel mai preţios şi mai minunat împrumut, pentru că sunt ai noştri atâta timp cât nu pot avea grijă de ei înşişi, după aceea aparţin vieţii, destinului şi familiilor lor. Dumnezeu să binecuvânteze pentru totdeauna copiii noştri, pentru că pe noi deja ne-a binecuvântat cu ei”.
Lucrarea dnei prof. Amalia Ciorba apare la Editura Didactica Militans a CCD Bihor.
VĂ INVITĂM SĂ PARCURGEȚI GHID DE „CITIT” COPII ÎN FORMAT FLIPBOOK, ACCESÂND ACEST LINK SAU DÂND CLICK PE COPERTA DE MAI JOS.
PUTEȚI CITI LUCRAREA ȘI PE MOBIL, PRIN INTERMEDIUL QR CODE-ULUI DE MAI JOS. PENTRU A O DESCHIDE, TREBUIE SĂ AVEȚI O APLICAȚIE DE TIP QR CODE READER, DISPONIBILĂ GRATUIT PE GOOGLE PLAY STORE SAU PE APPLE APP STORE.

Sursă imagine: fototeca personală Amalia Ciorba

O carte bazată pe strategii gata de utilizare, atât de părinţi, cât şi profesori. Felicitări!
LikeLike