Viitorul meseriilor în era digitală

Sectorul manufacturier a fost cel mai afectat datorită progresului tehnologic și automatizării. Cu toate acestea, există și alte sectoare care au fost afectate în mod substanțial: transporturi, servicii pentru clienți, depozitare, minerit, servicii alimentare, și cu noile tehnologii la orizont, multe alte sectoare sunt expuse riscului iminent de a fi afectate în câțiva ani.

LOCURI DE MUNCĂ PE FĂRAȘ


Muncitor în fabrică. Industria prelucrătoare a fost unul dintre primele sectoare care au adoptat robotica și automatizarea.


Telemarketer. Ai observat că majoritatea acestor apeluri insistente pe care le primim, chiar și atunci când ne așezăm la masă sunt, de fapt, inițiate de roboți? În zilele noastre, nu e prea comun să auzi o ființă umană pe linie cealaltă încercând să-ți vândă ceva.


Funcționar bancar. ATM-urile au redus drastic numărul casierilor bancari. Lucrător inventar și depozit. Cel mai bun exemplu de automatizare robotică este rețeaua de depozite Amazon. Amazon are în continuare peste 200.000 de muncitori, dar în multe dintre depozitele lor, munca reală este făcută de roboți de diferite tipuri. Chiar dacă nu i-au înlocuit încă complet pe toți angajații depozitului uman de la Amazon, acești roboți ajută la sortarea și ambalarea comenzilor pentru expediere. Amazon are planuri de a automatiza în continuare procesul și de a face depozitele lor chiar mai productive.

ANTONIA LUCACIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s