Lecție din aer

Săptămâna aceasta se lansează o nouă serie de lecţii cu drona în cadrul proiectului inovator Educaţie la Înălţime. Aceste lecţii multidisciplinare transmise gratuit către orice şcoală din ţară au atras în primăvară profesori şi elevi din peste 1000 de şcoli.

Prima lecţie cu drona Educaţie la Înălţime va fi transmisă live pe YouTube joi, 30 septembrie, de la ora 11, din Armeniş din Munţii Ţarcu, judeţul Caraş Severin.

Personajele principale ale lecţiei vor fi zimbrul, ursul, lupul şi alte animale sălbatice din Carpaţi, cu imagini spectaculoase şi invitaţi-surpriză. Tema lecţiei este viaţa terestră, care este obiectivul de dezvoltare durabilă nr.15. Lecţia va fi susţinută de Irina Constantinescu, coordonatoare a reţelei de profesori Educaţie la înălţime, profesoară de geografie la Eco-şcoala Cândeşti-Vale (judeţul Dâmboviţa).

Sursă foto: traveleurope.ro

Lecţia va cuprinde un concurs cu un premiu tentant: un week-end în Măgura Zimbrilor, cu cazare într-o superbă căbănuţa, cu mâncăruri sănătoase pregătite de gospodinele locului şi cu un ghid de excepţie, ranger-ul Matei Miculescu. De asemenea vom avea deja consacratul concurs din timpul lecţiei care ne va ajuta să identificăm clasele care vor intra în direct prin Zoom la lecţia următoare.

Aici găsiți un link către promo-ul lecţiei: https://fb.watch/8hhmmiuT27/

Lecţiile Educaţie la Înălţime au de acum un canal propriu de YouTube, https://www.youtube.com/c/EducatielaInaltime. Aici vor fi transmise în direct lecţiile şi vor fi postate toate materiale, promourile şi filmele ce ţin de proiect. De asemenea proiectul are acum un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde puteți afla inclusiv detalii despre cum vă puteți conecta la lecții în doar 3 pași.

Lecţiile Educaţie la Înălţime sunt realizate de către profesori dedicaţi din diferite părţi ale ţării şi se adresează elevilor de vârste cuprinse între 7 şi 15 ani. Durează aprox. 50 minute şi sunt transmise prin YouTube Live, pe canalul dedicat Educaţie la Înălţime. Orice profesor poate să găzduiască transmisiunea în direct în clasă la discipline precum geografie, biologie, istorie, explorarea mediului, dirigenţie.

Educație la Înălțime este un proiect al Asociației Însemne realizat la nivel național prin parteneriatul cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s