Refresh la predare și evaluare

Acum doi ani m-am înscris într-un proiect Erasmus numit Our digital classroom, iar în vara acestui an am mers cu încă patru colegi din școala la Paris pentru a lua parte la curs.

De foarte mult timp îmi doream să particip la un proiect de mobilitate de acest gen. Mereu am regretat faptul că în perioada facultății aceste proiecte erau abia la început la noi în țară și nu erau popularizate corespunzător – prin urmare, nu am reușit să profit de această experiență.

Am așteptat cu entuziasm experiența cursului de la Paris, care s-a arătat a fi peste așteptări. Fără să exagerez cu laudele, cele cinci zile de curs au fost o sursă grozavă de informație și un exemplu de cum putem să dăm un refresh sistemului de predare și evaluare folosit la clasă.

Cu toate că disciplina pe care o predau este cu precădere practică, resursele descoperite la acest curs pot fi cu mare succes utilizate și în domeniul meu. Cred că cel mai mare avantaj pe care utilizarea aplicațiilor educaționale îl au este cel de a spori interactivitatea în cadrul lecțiilor, într-un mod care, fără dubiu, este agreat de toți copiii.

În cele cinci zile de curs am utilizat de la aplicații simple de genul Spin the Wheel și Kahoot până la aplicații pentru Story Telling și Augmented Reality. Dintre toate însă, treasure hunt-ul din Musee d’Orsay folosind aplicația Actionbound a depășit toate așteptările.

La Blouse Roumaine, Henri Matisse (1940), Musée National d’Art Moderne, Paris © Ioana Sanislav

Prof. IOANA SANISLAV

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s