ISSN pentru Paperless

O notificare primită în 12 octombrie, din partea Bibliotecii Naționale a României, ne informează că periodicului trimestrial Paperless i s-a atribuit un număr ISSN, ca și versiunii online a acestuia, School Bit:

Către Redacţia publicaţiei Paperless (Oradea)

Vă anunțăm că publicația pe care o editați a fost înregistrată și a primit codul de identificare ISSN, după cum urmează:

Paperless (Oradea) ISSN 2810 – 3025 ISSN – L 2810 – 3025.

„Codul ISSN este folosit pentru identificarea publicațiilor seriale. În baze de date, codul ISSN reprezintă o cheie de acces, un criteriu de interogare și de selecție și un mijloc de control foarte sigur. Pentru cercetători, bibliografi și cadre didactice citarea titlurilor se poate face cu mai multă certitudine folosind codul ISSN, mai ales în cazul titlurilor identice. Codul ISSN este condiție esențială pentru identificarea publicațiilor seriale în bazele de date de evaluare scientometrică. Codul ISSN asigură baza pentru calculul codului de bare. Împreună cu URL-ul, codul ISSN formează un identificator unic pentru publicațiile electronice”, se mai arată în adresa Bibliotecii Naționale.

Lansarea oficială a Paperless va avea loc săptămâna viitoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s