Certificat Oxford prin Asociația Repere

Am avut minunata ocazie de a discuta cu managerul, începând din acest an, din Oradea, al Asociației REPERE.

Reporter: Spuneți-ne pentru început câte ceva despre dvs.

Prof. Țîrle:Numele meu este Sefora Țîrle, sunt profesoară de Limba română și Limba engleză și mereu am dorit să promovez educația, formarea tânărului în societatea românească. Pornesc de la premisa că, în viață, omul – în formarea și devenirea sa – are nevoie de un mentor, o persoană care să-l inspire și să-l motiveze spre a atinge culmi. Elevul trebuie să fie implicat în actul didactic. Confucius afirma: „Spune-mi și voi uita, predă-mi și îmi voi aminti, implică-mă și voi învăța.” Sunt profesoară la Cambridge Centre Oradea de patru ani, iar de anul acesta și manager. Doresc ca, prin intermediul centrului nostru, să promovez învățarea limbii engleze într-un mod inedit, folosind o metodologie britanică specifică.

Reporter: Cred și eu, în calitate de elev, că prin implicare învățăm mai ușor și devenim mai motivați. Ce reprezintă Asociația Repere și de câtă vreme sunteți în activitate? 

Prof. Țîrle:Asociația pentru Integrare Europeană REPERE a fost constituită în anul 2002 ca o școală de formare a liderilor de mâine, oferind REPERE de educație și formare. Asociația vizează obtinerea certificatelor Cambridge de limba engleză, implicarea în proiectele Europene de tineret Youth in Action, proiecte de perfecționare în domenii de vârf la standarde europene, toate acestea se adresează persoanelor care vor să-și clădească o carieră de lideri conectați la valorile naționale și Europene. Asociația are sediul principal în București și desfășoară activități în toate județele din România.

Reporter: Care este misiunea asociației?

Prof. Țîrle:Asociația REPERE are drept misiune promovarea integrării europene, promovarea valorilor culturale și morale românești în spațiul european, formarea tinerilor lideri, dezvoltarea antreprenoriatului, promovarea femeii și a egalității de șanse prin inițiere, organizarea și realizarea de activități care să stimuleze dezvoltarea locală durabilă, parteneriatul și voluntariatul. Realizarea misiunii se face prin promovarea unor parteneriate cu autoritati în instituții publice, cu mediul de afaceri și cu alte ONG-uri.

Reporter: Din flyerele care au ajuns în școala noastră, am aflat că organizați examinări și testări, așa cum sunt ele agreate de Universitatea Oxford. Care este specificul acestor teste și prin ce se deosebesc ele de altele de profil – Cambridge, IELTS, TOEFL? 

Prof. Țîrle:Oxford Test of English este un test online de certificare a competenţelor lingvistice generale în limba engleză. Este dezvoltat de Oxford University Press şi este singurul test de limba engleză certificat de Universitatea Oxford. Valabilitatea sa e pe viață. Modulele de Reading și Listening sunt adaptate ca dificultate, în funcţie de răspunsurile persoanei testate, ceea ce face ca testul să fie mai motivant, să dureze mai puţin şi să ofere o evaluare mai precisă decât alte teste de limbă. Modulele de Speaking şi Writing folosesc probe aleatorii, conferind individualitate fiecărui test. Rezultatele pentru probele de Reading și Listening se primesc  în ziua testării, în timp ce rezultatele pentru testele de Speaking și Writing se primesc în termen de 14 zile. Testarea este valabilă 365 de zile pe an. Pentru a găsi mai multe informații despre acest test, vă rugăm accesați site-ul http://www.oxfordtestofenglish.com

CONTACT

Manager: Sefora Țîrle

Tel. 0736 367 705

Email: oradea1@cambridgecentre.ro

a consemnat EMILIA SEICHE

Citiți integral interviul pe care dna Sefora Țîrle a avut amabilitatea să ni-l ofere în numărul următor din Paperless, aflat în pregătire.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s