Online din 8 noiembrie?

O variantă probabilă, luată în calcul în acest moment pentru reluarea școlii de pe 8 noiembrie, este educația online, potrivit unor surse din Ministerul Educației. Acest scenariu ar fi valabil în măsura în care situația epidemiologică nu se îmbunătățește semnificativ până atunci.

Pentru moment, singura certitudine avansată oficial de minister este revenirea în bănci a elevilor de gimnaziu și liceu pe 3 ianuarie, iar a celor din ciclul primar și cel preșcolar pe 10 ianuarie. Această prognoză a fost anunțată de ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o declarație acordată în exclusivitate pentru Educație Privată.

„Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat ministrul Educației.

„Ipoteza de bază este că școala va începe cu prezență fizică, dacă situația epidemiologică o va permite. Dacă situația epidemiologică nu va permite, vom fi nevoiți să începem școală în format online. Aceste lucruri vor fi cunoscute în data de 5 noiembrie, pentru că atunci vom avea date certe și nu supoziții. În momentul de față nimeni nu va ști rata de infectare din 5 noiembrie”, a adăugat dl Sorin Cîmpeanu.

Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s