Vizitează Europa cu permis de călătorie gratuit! 

S-au anunțat rezultatele ultimei runde de înscrieri pentru programul DiscoverEU, prin care tinerii primesc permis de călătorie gratuit pentru a vizita Europa. Printre cei peste 60.000 de tineri desemnați se numără și 2343 de români.

Candidații selecționați vor călători singuri sau în grupuri de până la cinci persoane între martie 2022 și februarie 2023, pentru o perioadă de până la 30 zile. În conformitate cu Pactul verde, participanții vor călători în principal cu trenul, cu unele excepții pentru a le permite și celor care locuiesc pe insule să participe.

Prima rundă a fost adresată tuturor tinerilor europeni născuți între 1 iulie 2001 și 31 decembrie 2003. În mod excepțional, s-au putut înscrie și tinerii de 19 și 20 de ani, deoarece rundele lor au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19. Dată fiind incertitudinea legată de evoluția pandemiei, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis mobil de călătorie. La 17 ianuarie 2022, va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri în direct pe contul de Instagram al European Youth, în cadrul căreia participanții vor adresa întrebări legate de viitoarea lor călătorie.

Inițiativa DiscoverEU a fost lansată în iunie 2018, în urma unei propuneri din partea Parlamentului European. Aceasta a fost integrată oficial în noul program Erasmus+ 2021-2027.

Tinerii care au împlinit 18 ani trebuie să treacă un test de cultură europenă înainte să poată primi voucherul de călătorie gratuită în Europa, proiect cu finanțare de 700 milioane euro care debutează în luna iunie 2018.

Următoarea rundă de înscrieri va avea loc în primăvara acestui an.

La aceste link-uri găsiți mai multe informații și o fișă informativă cu rezultatele pentru fiecare țară.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s