Județ online?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că de săptămâna viitoare toate școlile și grădinițele din județul Cluj vor intra online.

”Există un singur judeţ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, joi probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare”, a spus ministrul.

Numărul elevilor testați pozitiv s-a dublat la nivel național, iar în prezent 108 unități de învățământ își desfășoară deja activitatea online.

Există două criterii pentru trecerea în sistem online a școlilor: trei cazuri de infectare apărute în decurs de șapte zile într-o clasă, respectiv cel dintr-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, referitor la 75% grad de ocupare a paturilor COVID în spitale, la nivel local. Deocamdată, doar judeţul Cluj se apropie de acest nivel (aproape 70%).

Sursă foto: http://www.zf.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s