Despre atunci și despre acum

Universitatea Danubius organizează în luna martie un concurs național de eseuri adresat liceenilor din toată țara. Cei care doresc să participe vor vedea mai întâi o expoziție fotografică istorică intitulată THEN and NOW, concepută sub umbrela Ambasadei SUA la București, cu fotografii care surprind epoca comunistă și le juxtapune cu cea de astăzi.

Aceasta pune în lumina beneficiile libertății și democrației pentru toți românii și are drept scop sa  reamintească tuturor, în special generațiilor născute după 1989, cum arăta comunismul și opresiunea, frica și nedreptatea care l-au definit.

Tema concursului de eseuri este Gânduri și păreri despre atunci și acum. Elevii sunt invitați să trimită un eseu da maximum două pagini în care să-și prezinte opinia despre tematica expoziției. Fotografiile vor putea fi văzute site ul www.univ-danubius.ro

Câștigătorii concursului vor fi selectați în a treizecea zi a fiecărei luni, ca recunoaștere a faptului că 2022 este cea de-a treizecea aniversare de la înființarea universității și vor exista premii in bani pentru cele mai bune trei lucrări în cursul fiecarei luni: 200 de lei pentru primul loc; 150 lei pentru locul II; si 100 lei pentru locul trei.

Înscrierile se vor face prin intermediul unui portal de pe site-ul Universității Danubius. Membrii juriului concursului vor fi profesori care predau în licee din tara, iar componența comisiei de evaluare se va roti. Membrii juriului vor fi asistați de profesori de la Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale din cadrul Universității Danubius.

Regulamentul permite celor care nu au câștigat într-o lună să se înscrie din nou în competiție în lunile următoare, îmbunătățindu-și eseurile pe care le trimit pentru următoarea rundă.

Alte informații găsiți AICI.

Sursă foto: adevarul.ro, autor Andrei Pandele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s