Înscrie-te în România digitală!

Fundația EOS România lansează proiectul național de educație și incluziune digitală Împreună în România digitală, care se dorește un vector al transformării digitale a societății noastre.

Datele arată că 70% dintre români nu au competențe digitale de bază, România situându-se pe ultimele locuri în UE ca performanță digitală, conform Digital Economy and Society Index. Deși ne situăm peste medie la Conectivitate, ne plasăm la coada clasamentului la descriptori precum Capitalul Uman, Integrarea Tehnologiei Digitale și Servicii Publice Digitale.

EOS România adresează o invitație către ONG-uri, biblioteci, școli, primării sau centre comunitare, din orice zonă a țării, cu respectarea unor condiții de organizare și funcționare, interesate să adere la Rețeaua de Centre Digitale. Aceste entități sunt rugate să completeze un formular online pe care îl găsesc AICI, până la data de 15 martie 2022.

„Există un mare risc ca digitalizarea să devină încă un motiv major de polarizare a societății, de divizare și de inegalitate socială, adâncind prăpastia dintre cei care vor reuși să integreze digitalizarea în mod firesc în viața lor de zi cu zi, pentru a le crește calitatea vieții și cei care nu pot face acest lucru, din diverse motive. Aceștia din urmă, chiar vor rămâne în urmă, iar aceasta se va traduce printr-un puternic impact negativ, atât la nivel individual asupra calității vieții lor, cât și la nivel național, cu implicații sociale și economice majore la nivelul întregii societății”, spun inițiatorii.

Platforma online dedicată acestui proiect este INCLUZIUNE DIGITALĂ.

Sursă imagine: http://www.incluziunedigitala.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s