Școlarizare pentru copiii ucraineni în școlile particulare

Asociația Școlilor Particulare din România, prin președintele acesteia, Christian Comșa, anunță că un număr de peste 100 de școli private din țară se oferă să școlarizeze gratuit, pe perioada refugiului în România, copiii ucraineni. Organizația sprijină și părinții copiilor, prin cazare sau găsirea unui loc de muncă.

Copiii ucraineni nu trebuie să simtă neputința adulților de a construi un mediu sigur, ci au nevoie urgentă de siguranță și stabilitate, afirmă dl Christian Comșa. Continuarea educației în școlile românești poate fi sprijinul de care au nevoie în aceste momente. Peste 100 de unități particulare de învățământ din țară și-au oferit sprijinul de a școlariza gratuit, pe perioada refugiului în România, copiii ucraineni. Se oferă sprijin și familiilor acestor copii, prin cazare sau loc de muncă, pentru ca părinții să le poată oferi copiilor un trai cât mai normal și stabil.

Pe lângă suportul acordat copiilor și familiilor și contând pe sprijinul comunității de părinți din jurul unităților noastre, Asociația Școlilor Particulare va constitui la sediul unităților sale de învățământ centre de colectare a ajutoarelor umanitare pentru cetățenii ucraineni: haine, alimente, medicamente (perfuzoare, ser fiziologic, calmante (Algocalmin, Nurofen, Ibuprofen), antibiotice (Ampicilină), garouri, pansamente, tifon), produse de igienă și produse pentru bebeluși.

Sursă imagine: fototeca Asociației Școlilor Particulare

Contact:

e-mail: info@asp-romania.ro

tel. 0723 584 872

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s