ÎN NATURĂ EȘTI ACASĂ

A venit primăvara și cu toții, cu mic, cu mare, suntem fericiți, copiii zburdă veseli pe afară, păsărelele ne încântă pe la ferestre cu glasurile lor melodioase. Și pentru că a venit primăvara, toți preșcolarii și elevii școlii noastre s-au pregătit să o întâmpine cum se cuvine.

„Natura

e casa

noastră,

iar

în natură

suntem

acasă”

(Carlo Rovell)

În data de 8 aprilie, 2022, la Școala Gimnazială Georgiu Popa, Câmpani, a avut loc o activitate de voluntariat – ecologizare și plantare de flori, desfășurată în incinta școlii. Coordonați de cadrele didactice implicate în activitate, elevii și preșcolarii au curățat curtea școlii, au plantat flori, au vopsit cauciucurile-rondouri pentru flori și au realizat materiale informative pentru protejarea florilor și a curățeniei din curtea școlii.

Această activitate face parte din proiectul-eveniment organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education. Proiectul onorează moștenirea activistului american Dr. Martin Luther King Jr. 

În urma acestei activități, elevii și preșcolarii noștri au conștientizat încă o dată necesitatea protejării mediului înconjurător și necesitatea de a trăi într-un mediu cât mai curat, plin de flori, verdeață fără gunoaie și poluare.

La finele activității, toți participanții au fost răsplătiți cu un meniu tradițional specific țărănesc de sezon, din care nu au lipsit ceapa verde, ridichile, slănina friptă la foc și alte bunătăți pregătite cu drag de dascălii școlii. Activitatea a fost coordonată de către personalul școlii: prof. director Rada Daniela, prof coordonator de proiect Boldor Alexandra, Prof. Ciotea Andreea, prof. Bogan Aurelia, prof. Dan Ramona, prof. Stan Dana, prof. înv primar. Ciocan Viorica, prof. înv preșc. Tuduce Adina, prof. înv. preșc. Tempeleu Cristina, prof. înv. preșc. Bocșe Cristina.

Prof. ALEXANDRA BOLDOR,

Școala Gimnazială Georgiu Popa, Câmpani

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s