Ziua educației financiare la Școala Georgiu Popa

Luni, 11 aprilie 2022, la Școala Gimnazială Georgiu Popa din Câmpani a avut loc activitatea extrașcolară intitulată Ziua educației financiare,  coordonată de subsemnata, Ciotea Andreea, profesor de istorie-geografie, cu sprijinul doamnelor Boldor Alexandra și Bogan Aurelia, de asemenea cadre didactice în această școală.

Această activitate vine în contextul în care Parlamentul României a declarat ziua de 11 aprilie Ziua educației financiare, anticipând implementarea îmbunătățirilor la nivel curricular propuse în proiectul România educată.

La activitate au fost invitați să participe, pe lângă elevii din clasa a VIII-a, și colegii lor mai mici din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, foarte interesați de această nouă disciplină introdusă de curând la nivel gimnazial.

Pe baza bibliografiei indicate, au fost prezentate cele cinci filmulețe create de Banca Comercială Română. Personajele principale Ana și Radu, împreună cu bunicul lor au oferit o serie de explicații legate de rolul Băncii Naționale a României, ce funcții îndeplinește și care este relația acesteia cu băncile comerciale. Apoi, copiii au descoperit  ce sunt banii și în ce forme îi putem întâlni, de ce este important să ne stabilim un buget pentru a gestiona eficient banii și a putea economisi sau investi inteligent.

În ultima parte a activității, pe baza celor descoperite, elevii au fost invitați să aplice cunoștințele dobândite. Au fost provocați de doamnele profesoare să emită păreri legate de rolul economiilor în realizarea proiectelor unei familii sau să găsească zece modalități prin care fiecare dintre ei pot economisi / un plan de afaceri posibil de realizat de către ei pe termen mediu, pentru a-și putea îndeplini un mic vis sau o mică dorință: acesta urmează să fie jurizat și premiat în cadrul unei activități transdisciplinare intitulate Imperiul leilor din Câmpani.

Activitatea s-a bucurat de un real succes, elevii dorind ca pe viitor să mai participe la astfel de activități sau la diverse proiecte legate de educția financiară, pornind spre casă cu gândul la proiectul pe care-l vor realiza la activitatea viitoare.

Sursă imagini: fototeca Școlii Gimnaziale Georgiu Popa

Prof. ANDREEA CIOTEA

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s