Voucherele de vacanţă se impozitează

Profesorii de la stat și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță de 1.450 de lei, pentru anul 2022, după ce ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Profesorii vor primi în 2022 suma de 1.450 de lei, sub formă de vouchere, pentru vacanță. Voucherul are perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic. Suma reprezentând voucherele sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului, ceea ce înseamnă că procentul de 10% impozit (145 de lei) vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere vor fi date.

Voucherele de vacanta se acorda in limita sumelor prevazute distinct cu aceasta destinatie in bugetele proprii aprobate. Cardul de vacanta se comanda o data la patru ani si poate fi alimentat atunci cand institutia ofera voucherele de vacanta beneficiarului. Poate fi folosit in orice unitate afiliata Up Romania care accepta plata cu cardul si care nu inregistreaza obligatii fiscale restante la bugetul general consolidat de natura celor administrate de ANAF, mai vechi de 90 de zile, pentru a achizitiona: servicii de cazare, alimente, transport, tratamente balneare, surse de agrement.

La articolul 3 al ordinului care stabileşte procedura de acordare, se precizează că beneficiarii care nu doresc să primească vouchere de vacanță depun o solicitare scrisă la unitatea / instituția angajatoare, în termen de 30 de zile de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s