Lumea e o scenă

Ziua Mondială a Teatrului a fost marcată la Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului printr-o activitate intitulată sugestiv Hai la teatru!

Chiar dacă Teatrul este sărbătorit în mod normal pe 27 martie, spectacolul de la Vadu Crișului s-a desfășurat pe data de 12 aprilie, în săptămâna care precede vacanța de primăvară, din motive organizatorice și pentru a nu interfera cu concursurile și olimpiadele școlare.

Activitatea face parte dintr-un proiect județean mai amplu, Clubul de carte, proiect ce propune o serie de activități de promovare a lecturii, contribuind la educația morală și estetică, precum și la stimularea creativității, spontaneității și imaginației.

La activitate au participat elevi și profesori de la Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului și din patru  școli partenere: Școala Gimnazială Nr. 1 Tămășeu, Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș, Liceul Teoretic Gabriel Țepelea Borod și Școala Gimnazială Nr. 1 Marca,  județul Sălaj.  Elevii și profesorii, iubitori ai literaturii și ai teatrului, au sărbătorit prin teatru scurt, teatru de păpuși, momente amuzante sau momente pline de emoție, însuflețind scena Căminului Cultural și depășind barierele impuse de limbă sau de distanță.

Spectacolul a cuprins scenete în limba latină (Micul prinț de Antoine de Saint Exupery), engleză (Be a friend, not a bully!, Dick Whitington și pisica lui, The Ant and the Grasshopper, Mr Bim’s Bamboo), maghiară (József Atilla) și română (La școală, Boul și vițeii, La doctor, Aspirina și piramidonul, Tinerețe fără să învețe și viață fără de carte, România, destin de poveste).

Elevii din Marca au pregătit un moment deosebit, o șezătoare tradițională, în care muzica a alternat cu dansul și poezia populară.

Micii actori au demonstrat încă o dată că teatrul înseamnă emoție, bucurie autentică, spontaneitate, trăire, entuziasm și sete de cunoaștere confirmând ceea ce mărturisea marele dramaturg William Shakespeare: All the world’ s a stage / And all the men and women merely players. Toată lumea e o scenă, toți bărbații și toate femeile sunt niște actori.

Festivalul s-a încheiat cu un Târg de Paște, unde au fost prezentate obiecte artizanale confecționate de elevii din Vadu Crișului, Marca și Tămășeu.

Sursă foto: Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului

Prof. LIVIA ALB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s