Excelență în fizică

De 12 ani, MOL România acordă Premiile Mentor celebrând excelența în educație, munca susținută, efortul neîntrerupt și pasiunea unor oameni deveniți mentori, formând caractere și cariere de succes. Premiile Mentor continuă să recompenseze munca enormă a unor antrenori și profesori merituoși, care își dedică viața elevilor pe care îi inspiră și conduc spre performanță.

SchoolBit vă prezintă în serial laureații ultimei ediții, zece la număr, din toată țara. Astăzi, dl Székely Zoltán, în portretul pe care i l-au făcut cei din juriul Premiilor Mentor pentru excelență.

În comunitatea vorbitoare de limbă maghiară, profesorul Székely Zoltán este o persoană de referință în domeniul cultivării excelenței în fizică.

Predă din 2007 la Liceul Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, unde este recunoscut pentru umorul și metodele interactive de predare a materiei, fizica fiind considerată de mulți o materie dificilă. Susține că talentul este o comoară, iar pentru cultivarea acestuia a întreprins de-a lungul anilor numeroase activități extra-curriculare, dintre care amintim: timp de 17 ani a organizat concursul regional de fizică Fizikavalkád, a redactat caiete de lucru, colecții de probleme și exerciții de logică, a colaborat la reviste pentru copii la rubrica Științe, a lansat Concursul Național de Fizică Alfa și Omega, a redactat un manual pentru clasa a VI-a și a organizat prelegeri pentru comunitățile rurale. Mulți dintre elevii săi au fost premiați la fazele naționale și internaționale ale unor concursuri de fizică.

Pentru recunoașterea meritelor sale a fost distins în 2014 cu Premiul Csutak Vilmos din partea Asociaţiei pentru Ocrotirea Talentelor din Ţinutul Secuiesc.

Aceste informații ne-au fost oferite cu generozitate de dl András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate, căruia îi mulțumim.

Artwork: Fundația pentru Comunitate

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s