Răni deschise la Palatul Episcopiei

Viitorii pictori și graficieni de la Facultatea de Arte a Universității din Oradea dau o mână de ajutor pentru reabilitarea Palatului Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, grav afectat în urma incendiului din anul 2018.

Sâmbătă, 25 iunie 2022, chiar în sălile clădirii-monument, ce poartă încă amprenta focului mistuitor, a avut loc expoziția Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea. Organizată de către Departamentul de Arte Vizuale și Episcopia Greco-Catolică din Oradea, manifestarea artistică și-a propus să repună în lumină istoria acestui edificiu. Lucrările expuse au fost realizate de studenții de la specializările: Grafică – anul II, și Pictură – anul I și II, sub coordonarea lect. univ. dr. Titiana Marcu.

„Interiorul palatului este încă o rană deschisă. Răspunzând invitației pe care au primit-o din partea Episcopiei Greco-Catolice a Oradiei, studenții noștri și-au propus să ajute și ei la salvarea acestei clădiri. Cea mai mare parte a lucrărilor expuse s-a și vândut în cele patru ore cât a fost deschisă expoziția, banii fiind donați pentru renovarea clădirii. Suntem conștienți că e o picătură într-un ocean, dar… oceanul e făcut și el din picături. Ne bucurăm că am putut să ne aducem contribuția la reabilitarea acestei clădiri. Este, așa cum a spus și Sfinția Sa, Episcopul Virgil Bercea, un pas înainte”, a declarat lect. univ. dr. Titiana Marcu, coordonatoarea studenților expozanți.

Au fost prezentate picturi pe pânză, realizate de studenții de la specializarea Pictură, respectiv afișe și cărți poștale, concepute de studenții departamentului de Grafică.

Sursă imagine: fototeca Universității din Oradea

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s