Pictură naivă la Sinagoga Neologă Sion

Continuînd seria manifestărilor culturale organizate de aproape un deceniu în Oradea, Asociaţia Artiştilor Naivi din România aduce anul acesta, la Sinagoga Neologă Sion, o expoziţie de artă naivă contemporană, semnată Lucica Ciobanu, intitulată Anotimpuri şi obiceiuri şi dedicată satului tradiţional românesc.

Lucica Ciobanu, soția apreciatului pictor naiv Gheorghe Ciobanu, a fost atrasă dintotdeauna de viaţa zilnică a satului, de culorile diferitelor anotimpuri, de munca la câmp, de evenimentele comunităţii incluse în calendarul popular din ciclul vieţii sau a sărbătorilor de peste an. Artista a participat, de-a lungul anilor, la numeroase expoziţii de pictură naivă în ţară şi peste hotare.

Expoziţia Anotimpuri şi obiceiuri, în organizarea Asociaţiei Artiştilor Naivi din România, va avea vernisajul joi, 14 iulie, ora 17:00, la Sinagoga Neologă Sion. Expoziţia este cu vânzare şi va sta pe simeze până în 8 septembrie.

Manifestările din această serie vor culmina cu ediţia a IX-a a Festivalului Naţional de Artă Naivă, care va avea loc în octombrie la Oradea, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea, Muzeul Ţării Crişurilor, APTOR, Centrul de Cultură al Judeţului Bihor, Cinema Palace şi Fundaţia Comunitară Oradea.

Asociaţia Artiştilor Naivi din România, organizaţie cu serioase iniţiative de proiecte culturale, este o organizaţie profesională unică în România, dedicată exclusiv artei naive, iar expoziţia găzduită de Sinagoga Neologă Zion face parte dintr-un amplu proiect de popularizare a acestui gen de artă, din ce în ce mai apreciată la nivel internaţional.

Sursă imagine: detaliu din afișul evenimentului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s