Berzele în live streaming!

Membri ai Societății Ornitologoce Române au instalat în 2022 prima cameră web la un cuib de berze albe. Minunata poveste a unei perechi de berze albe și a puilor lor a putut fi urmărită live din confortul locuinței sau de din orice loc cu acces la Internet.

Înregistrările câtorva dintre cele mai interesante episoade le puteți urmări la aceste link-uri:

Primul dans după revenirea din migrație

Primul ou depus în cuib

O zi din viața puilor

Primele exerciții de zbor

Ultimele exerciții de zbor

Instalația de monitorizare cu live streaming a cuibului de berze, în cadrul proiectului Uite barza!, a fost instalată în 2022, în Parcul Natural Comana, comuna Călugăreni, județul Giurgiu de către Societatea Ornitologică Română, cu sprijinul ENEL România. 

Berzele albe sunt destul de fidele locului în care cuibăresc și sperăm să se întoarcă în acest cuib în fiecare an și să crească generații de pui. Și tu poți să contribui la proiectul Uite barza! Descărcă pe smartphone aplicația Uite barza! și citește informațiile utile din meniu.

Oamenii care se implică activ în numărarea berzelor albe cu ajutorul aplicației ajută la consolidarea bazei de date în legătură cu prezența berzelor din România și locurile în care preferă să cuibărească. Toate aceste date sunt folosite în crearea hărților de distribuție în proiecte de tip Atlas. 

Proiectele SOR pot fi susținute donând AICI.

Sursă imagine: fototeca SOR

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s