Află ce-ți trebuie pentru viitor!

Timmy Ghiurău a răspuns la întrebarea „Ce ne aduce viitorul?” în cadrul evenimentului Competențele viitorului, organizat de Fundația Comunitară Oradea și Centrul EUROPE DIRECT Oradea.

Orădeanul Timmy Ghiurău a deschis seria de întâlniri din cadrul Competențele viitorului, un eveniment gratuit care se adresează întocmai tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, dornici să întâlnească oameni care să îi inspire în a se dezvolta pe plan personal și profesional.

Grădina Casei Darvas – La Roche a găzduit circa 100 de participanți, tineri curioși, înscriși la Competențele viitorului, dar și orădeni din industria tech și oameni care au vrut să îl întâlnească pe Timmy Ghiurău și să afle mai multe despre parcursul său profesional și despre cum va arăta viitorul influențat de tehnologia virtuală.

Metaverse and InnovationSnap back to reality, here comes gravity a fost tema întâlnirii cu Timmy Ghiurău, ce a avut loc în grădina partenerului de eveniment al Fundației, Casa Darvas – La Roche. Timmy conduce tehnologiile și inițiativele inovatoare Volvo Cars în jurul realității virtuale și augmentate. Prin intermediul tehnologiei eye tracking, lentile virtuale sau ochelari, Timmy facilitează condusul cu ajutorul VR la Volvo, companie cunoscută ca fiind extrem de concentrată pe siguranța la volan. În prezent, orădeanul este liderul departamentului de inovație al Volvo.

Pentru a face carieră în industria tech a muncit foarte mult. A făcut parte din mai multe start-up-uri din Copenhaga, oraș în care a reușit să se dezvolte profesional încă din studenție. A avut ocazia să facă parte dintr-un ecosistem tech. I-a cunoscut pe fondatorii Unity, o adevărată industrie de gaming care stă la baza a 80% din jocurile din lume. Tehnologia folosită de aceștia se folosește în jocuri, dar și în industria auto, militară, spațială, cât și în arhitectură. A învățat cum să democratizeze competențele pentru a ajuta creatorii să lucreze mai ușor pentru a-și atinge țelurile. Este cunoscut și pentru dezvoltarea unei tehnologii dezvoltate în jurul mișcării ochilor.

A împărtășit publicului detalii despre cum companiile auto folosesc motoarele de joc și tehnologiile AR / VR în dezvoltarea lor, dar și despre felul în care multe filme SF stau la baza invențiilor pe care le folosim în prezent. Conform spuselor lui, viitorul se va concentra pe a învăța să colaborăm cu tehnologia virtuală. Se vor produce schimbări în societate, pe piața muncii, dar chiar și așa, Timmy crede că resursa umană nu va fi înlocuită în totalitate de roboți.

Publicul a aflat de ce are nevoie țara noastră pentru a promova inovația și industria tech în rândul tinerei generații. Timmy este de părere că România trebuie să își schimbe abordarea la nivelul sistemului de învățământ, să pună accent pe creativitate și inovație și să investească în programe moderne și  strategii care să promoveze competențele viitorului, scopul principal fiind crearea unor ecosisteme de start-up cu noi generații inovatoare.

Întâlnirea cu Timmy Ghiurău poate fi urmărită aici.

Timmy Ghiurău a fost primul speaker pe care Fundația Comunitară Oradea și Centrul EUROPE DIRECT Oradea îl propun ca exemplu de urmat tinerilor înscriși în programul Competențele viitorului. În epoca industrială, decenii la rând, era important să avem competenţe tehnice şi să ştim să le punem în practică. Acum, în era digitală şi a internetului, majoritatea sarcinilor tehnice de rutină sunt preluate de roboţi, maşini, iar competenţele asociate acestora nu mai stau la baza excelenţei profesionale. Pentru a fi în top, este din ce în ce mai important să lucrăm plecând de la informaţii a căror fiabilitate trebuie să fie pusă în permanenţă sub semnul întrebării, să fim creativi, să lucrăm în echipă şi să ştim să comunicăm clar. În faţa vitezei cu care evoluează totul în jurul nostru, tinerii trebuie să aibă iniţiativă şi să producă rezultate greu de anticipat.

Competențele viitorului se desfășoară în Oradea în perioada august-septembrie 2022, la Casa Darvas-La Roche și în Comuniteca Fundației Comunitare Oradea. În următoarele zile sunt programate următoarele:

  • ●       Cucerirea Everestului, un joc de strategie care dezvoltă abilitățile de comunicare și colaborare – 17 septembrie;
  • Sesiuni de mentorat susținute de board-ul și ambasadorii Fundației Comunitare Oradea;
  • Sesiuni de identificare de idei de proiecte pentru comunitate care au șansa de a fi finanțate prin programul Bursa Talentelor.
  • Întâlnire cu CEO-ul Lumen, Cornel Amariei.

Tinerii bihoreni se pot înscrie la evenimentul Competențele Viitorului, în baza completării formularului ce se găsește la această pagină de FACE BOOK.

Copyright foto: Remus Toderici

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s