Karina a adus în Tunisia Imnul României

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au selectat câștigătorii celei de-a 17-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor. În acest an a fost acordată finanțare pentru 205 de proiecte de artă și sport și un număr de 592 de sportivi și artiști. Din Bihor au câștigat finanțare opt tineri. Vă prezentăm în continuare un autoportret al orădencei Ioana Karina Mihuța, practicantă de kempo, elevă a CN Mihai Eminescu. Karina luptă sub culorile CS Crișul Oradea și este antrenată de prof. Tulkos Romeo Emeric.

Numele meu este Mihuța Karina Ioana, am vârsta de 15 ani și practic ramura sportivă Kempo de doi ani, iar de opt ani sunt practicantă de Taekwondo ITF. Am ales să practic arte marțiale pentru o dezvoltare armonioasă a fizicului și psihicului, învățând că artele marțiale se bazează pe cinci principii: respect, integritate, perseverență, autocontrol și spirit neînfricat.

Pentru prima dată am pășit într-o sală de antrenament la vârsta de opt ani, acolo unde antrenamentele erau conduse de instructoarea Andreea Ganea, multiplă campioană națională și internațională. Deși aveam o vârstă fragedă am simțit că vreau să mă dedic practicării artelor marțiale. Urmărind cariera și succesul sportivelor de performanță, visul meu a fost să ajung să aud intonat pentru mine, imnul național stând pe prima treaptă a podiumului la un Campionat Mondial, acest vis împlinindu-se în acest an în Tunisia. 

În anul 2016, la propunerea instructoarei mele, am fost preluată de antrenorul Tulkos Romeo, sub îndrumarea căruia am început să cunosc performanța sportivă. Antrenamentele desfășurate după un program de periodizare bine stabilit alături de alți sportivi de performanță, au dus la o creștere a capacității mele de dezvoltare în vederea participării la campionatele naționale și internaționale, iar acest lucru mi-a deschis orizontul de a-mi stabili obiective tot mai mari. Am știut că pentru acest lucru aveam nevoie să învăț un cuvânt repetat de antrenorul meu și anume sacrificiul. Am conștientizat de mic copil faptul că pe lângă școală și antrenamente nu voi avea prea mult timp liber, însă mi-am asumat acest lucru și scopul meu a devenit atingerea obiectivelor propuse.

În perioada 2016-2020 am participat în fiecare an pe lângă campionatul național la numeroase campionate internaționale, câștigând nu odată și titlul de Cea mai bună sportivă a competiției, la Taekwondo ITF, concurând sub culorile clubului King do-Lions Oradea. Aceste competiții m-au ajutat să acumulez experiența necesară pentru a-mi îndeplini visul de a cuceri medalia de aur la un campionat mondial. 

În toamna anului trecut, după ce m-am transferat la Clubul Sportiv Crișul Oradea, continuându-mi antrenamentele sub îndrumarea aceluiași antrenor, am participat la Cupa României de Semi-Kempo, obținând locul I. Din acel moment am înțeles că munca, perseverența și seriozitatea sunt cele trei criterii care m-au adus până aici, astfel încât tot ceea ce am construit în Taekwon-do poate fi continuat în Kempo. 

Anul 2022 mi-a adus vârful succesului de până acum, cucerind locul I la Semi și Full Kempo, în cadrul campionatului național, ceea ce a determinat să fiu convocată în echipa națională a României.

În perioada 9-14 mai am participat la Campionatele Mondiale de Kempo din Hammamet, Tunisia, alături de delegația Federației Române de Kempo. Am simțit că sunt la un pas de a-mi vedea visul împlinit, iar acest lucru m-a motivat și eram conștientă că nu îmi pot dezamăgi antrenorul, părinții și colegii. Știam că aceasta este șansa mea și momentul în care pot obține un rezultat care să reflecte munca pe care am depus-o timp de 8 ani. Sportul a fost, este și va fi parte din viața mea și indiferent câte medalii voi mai cuceri îmi doream să urc pe prima treaptă a podiumului, să devin campioană mondială și să aud intonându-se imnul național al României. Categoria de -60 kg în cadrul probei de Semi-Kempo mi-a oferit această șansă, astfel după o luptă grea am câștigat finala acestei categorii și așa cum mi-am dorit atâția ani, imnul statului l-am auzit, stând pe prima treaptă a podiumului intonându-se în fața unei săli cu peste 1000 de participanți.

Sigur, la aceste rezultate au contribuit antrenorul meu, Romeo Tulkos, familia mea, colegii mei și nu în ultimul rând toți cei care mi-au transmis gânduri de încurajare atunci când aveam mai mare nevoie pentru a crede în mine și în faptul că voi reuși. Le mulțumesc din suflet!

Sursă imagini: fototeca personală Ioana Karina Mihuța

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s