Albinuțele programatoare din clasa pregătitoare

Săptămâna UE a programării este o inițiativă de bază care își propune să aducă programarea și competențele digitale la îndemâna tuturor într-un mod distractiv și antrenant. Învățarea programării ne ajută să înțelegem lumea care se schimbă rapid în jurul nostru, să ne extindem înțelegerea cu privire la modul în care funcționează tehnologia și să dezvoltăm competențe și abilități pentru a explora noi idei și pentru a inova.

De asemenea, activitățile desfășurate în aer liber sunt o adevărată provocare pentru copii, pentru a se orienta în spațiu folosind anumite coduri.

În perioada 8-23 octombrie 2022, elevii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială Nr. 1 Buntești s-au alăturat inițiativei Săptămâna UE a programării și au intrat în aventura codării realizând lucrări in pixel art, desfășurând activități de orientare spațială, realizând roboți cu ajutorul kit-urilor LEGO Spike Education Essential, iar pe această cale mulțumim Fondului Științescu Oradea pentru aceste kit-uri.

Tema noastră în acest an școlar a fost intitulată Let′s go start the coding adventure!, iar evenimentul a fost aprobat pe harta europeană a activităților #CodeWeek. Folosind codul evenimentului nostru, ni s-au alăturat mai multe școli, atât din țară, cât și din afara țării.

Pentru participarea și ingeniozitatea de care au dat dovadă, albinuțele clasei pregătitoare au obținut certificatul Europe Code Week 2022.

Prin activitățile desfășurate în cadrul Code Week 2022 am urmărit: identificarea elementelor referitoare la programare prin codare; fezvoltarea imaginației, trezind fascinația spre lumea informaticii, educației STEAM,
roboticii și programării; creșterea interesului față de disciplinele și abordarea STEAM la elevii din învățământul
primar prin activitățile desfășurate cu ajutorul roboților LEGO Spike; formarea de competențe transversale, ca de exemplu, munca în echipă, socializarea, creativitatea, soluționarea problemelor, stimularea colaborării și diversificarea abordărilor de predare – învățare.

Așadar, elevii clasei pregătitoare au manifestat o atitudine proactivă față de activitățile STEAM cu ajutorul kit-urilor Lego Spike Education Essential; au realizat desene folosind coduri și și-au folosit cunoștințele în cadrul unor jocuri de orientare spațială.

TITIANA VESA,

profesor învățământ primar

Școala Gimnazială Nr. 1 Buntești

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s