Premiul Mentor pentru excelență în educație. Încă trei săptămâni pentru nominalizări

În fiecare an, începând din 2010, munca și dăruirea profesorilor și antrenorilor deosebiți sunt confirmate de Fundația Pentru Comunitate, prin acordarea Premiului Mentor pentru excelență în educație. Acesta constă într-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei.

Nominalizările pentru anul în curs se depun online până în 31 decembrie 2022.

Premiul Mentor este cea mai longevivă distincție anuală pe plan național în domeniul învățământului, din perioada de după 1989, acordat de un ONG. Programul se organizează anual, începând din 2010, din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

Programul este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile asigurate de Compania MOL România.

Trofeul Mentor

Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Organizatorii doresc să fie nominalizați acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale în măsura valorilor realizate. Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație. Orice persoană – elevi, foști elevi, părinți, colegi – poate să facă o nominalizare atât în nume propriu, cât și în numele unui grup.

Prof. Anița Luncan de la CN Emanuil Gojdu se numără printre laureații Premiilor Mentor.

Detalii și formularul de nominalizare se găsesc pe site-ul Fundației Pentru Comunitate.

De-a lungul anilor, din Bihor au fost premiați mai mulți profesori de excepție: Ionel Cordovan, profesor de limbă romani (2021), Jámbor Fekete Erzsébet, profesor de pian (2020), Ciubotariu Éva, profesor de chimie (2018), Elvira Groza, profesor de filosofie (2016), Anița Luncan, profesor de chimie (2015), Rend Erzsébet, profesor de fizică (2011).

Gala Premiilor Mentor se va organiza în primăvara anului viitor la sala Amfiteatru de pe acoperișul Teatrului Național București. Între anii 2011-2016 Premiile Mentor au fost decernate la Cluj, iar în perioada 2017-2019 la Teatrul Odeon din București.

Copyright portret Anița Luncan: DORIA DRĂGUȘIN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s