Școala Nicolae Popoviciu Beiuș: Bihorul colindă!

Dintotdeauna, în satele românești, colindatul a fost un impresionant spectacol, care a dat mereu o deosebită solemnitate Crăciunului și tuturor sărbătorilor iernii. 

Sâmbătă, 17.12.2022, colindele tradiționale, au răsunat și în Țara Binșului, la Biserica Ortodoxă ,,Sfântul Dumitru”, spectacolul fiind parte a Proiectului Bihorul colindă, lansat de Consiliul Județean Bihor, Centrul Cultural al Județului Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Biserica Ortodoxă, Primării din județul Bihor, printre care și Primăria Municipiului Beiuș și artiști de muzică populară din judeţ.

Grupurile de colindători au prezentat tradiții și obiceiuri populare de Crăciun, dorindu-se aducerea la lumină a vestigiilor muzicale din satul transilvănean  de odinioară, o comoară moștenită de la strămoși, precum și păstrarea și promovarea acestora, prin tinerele generații, care au menirea de a duce mai departe vechile tradiții creștinești naționale.

Ansamblul Cununița al Școlii Gimnaziale Nicolae Popoviciu Beiuș (elevi din clasa a III-a tradițional și clasa a V-a intensiv engleză) a interpretat cu dăruire colindele Deschide, gazdă, ușa, S-o rugat, rugatu și O, ce veste minunată, ultima colindă fiind interpretată împreună cu toți cei prezenți în biserică. Au fost răsplătiți de gazde cu colaci și mere.

Mulțumim pentru susținere și implicare cadrelor didactice: Rodica Hele, Mariana Pălcuțiu, Laura Bărcaș, Monica Buhaș, precum și părinților elevilor!

Sărbătorile Crăciunului să ne aducă bucurii în suflet şi în casă, să ne facă mai buni şi mai darnici!

La mulţi ani tuturor: organizatorilor, participanţilor, invitaţilor şi locuitorilor judeţului, oriunde s-ar afla!

Așteptăm cu nerăbdare cea de-a doua ediție a Proiectului Bihorul Colindă, 2023!

director, prof. DANIELA RADA

prof. RODICA HELE

Școala Gimnazială Nicolae Popoviciu Beiuș

Sursă imagini: fototeca Școlii Gimnaziale Nicolae Popoviciu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s