Ofensivă împotriva analfabetismului funcțional

Editorii români, reuniți sub umbrela  Asociației Editorilor din România, lansează ceea ce aceștia denumesc „ofensiva editorială împotriva analfabetismului funcțional”.

Într-un comunicat, AER reamintește că, potrivit statisticilor, România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ce privește consumul de carte. Cu o cifră de afaceri de circa 60 de milioane de euro înregistrată de edituri din comercializarea de carte, România este depășită de toate țările din Uniunea Europeană; în comparație, Germania, cea mai mare piață de profil din Europa, înregistrează vânzări anuale de circa 9 miliarde de euro.

AER reia semnalele de alarmă transmise de-a lungul timpului și are în vedere ca în acest an să deruleze un program susținut de dezbateri, dialoguri, conferințe de presă, lansând Pactul pentru lectură. La acesta sunt chemați să adere toți cei interesați de îmbunătățirea acestei stări de fapt – scriitori, politicieni, factori din ministerele de resort, profesori, specialiști în educație, jurnaliști, reprezentanți ai elevilor și părinților.

Pactul pentru lectură va fi lansat pe 15 februarie, de Ziua Lecturii, la Librăria Humanitas Lipscani (str. Lipscani nr. 42, București).

CONTACT:

Mihai Mitrică, director executiv AER

tel. 0728 327 601

e-mail: mihai.mitrica@aer.ro

Sursă imagine: fototeca edituracasa.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s