Expoziția semestrială a viitorilor plasticieni

Expoziția semestrială a studenților departamentului de Arte Vizuale al Facultății de Arte a ajuns în acest an la a XX-a ediție.

Conf. univ. dr. Teofil Știop, de la Facultatea de Arte a Universității din Oradea, spune că acest demers încearcă să-i confrunte pe viitorii artiști cu publicul și să deschidă sălile facultății pentru iubitorii de artă, aflați în căutarea unor artiști tineri și talentați, sau a unor viziuni plastice pline de prospețime.

În cadrul Atelierelor deschise, expun studenții de la toate programele de studiu, licență și master: pictură, grafică, design, arte decorative, modă și design vestimentar, respectiv arte plastice și multimedia ori design de obiect, modă și ambient.

Conf. univ. Știop afirmă că expoziția semestrială a studenților este dedicată publicului care dorește „să își cultive fascinația pentru artele vizuale. Acesta găsește aici prilejul de a avea acces nemijlocit la bucătăria internă a artiștilor”.Prin intermediul atelierelor deschise, publicul are șansa de a descoperi informații despre tinerii artiști.

Expoziția studenților orădeni de la Arte Vizuale este deschisă în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, între orele 9-13, până în24 februarie 2023. „E mereu cineva aici și sunt convinsă că orice cadru didactic al facultății noastre va fi bucuros să îi ghideze pe iubitorii de artă. Cei interesați trebuie doar să vină spre noi și să solicite acest lucru”, spune decana Facultății de Arte a Universității din Oradea, conf. univ. dr. Corina Andor.

Sursă imagini: fototeca Universității din Oradea

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s