Concurs de creativitate din materiale ecologice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal lansează preșcolarilor, elevilor de școală primară, gimnaziu și liceu provocarea de a participa cu clasa la un concurs de creație artistică și de a stimulare a simțului ecologic. Prin acest program educativ, școlile din Oradea, din județul Bihor și nu numai sunt încurajate să își desfășoare activitatea din Școala altfel și Săptămâna verde la unul dintre următoarele instituții: Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Orașului Oradea, Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”, Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” și Muzeul Memorial „Ady Endre”.

Clasele care doresc să se înscrie la concurs trebuie să viziteze unul dintre muzeele mai sus-menționate, în Școala altfel sau Săptămâna verde, iar în cadrul vizitei, profesorul coordonator să declare intenția de a participa la acest program prin înregistrarea clasei respective la casa de bilete. Elevii vor alege un exponat al muzeului vizitat și îl vor reproduce din materiale ecologice, rezultând o lucrare colectivă.

Fotografia lucrării se trimite pe e-mail-ul pedagogiemuzeală@mtariicrisurilor.ro, împreună cu acceptul de a fi publicată pe Facebook și cu o scurtă descriere a materialelor folosite, numele școlii și clasa.

Lucrările vor fi aduse pentru jurizare la sediul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A) până la data de 12 mai a.c. .
Jurizarea se va face de un juriu de specialitate, ce va acorda un premiu și două mențiuni la fiecare categorie în parte, iar publicul va acorda, tot pe categorii, premiile de popularitate, care vor fi pentru creațiile cu cele mai multe voturi (like-uri) pe pagina de Facebook a instituției muzeale.

ETAPELE CONCURSULUI:

  • vizitarea muzeului: 2 martie 2023 – 3 mai 2023
  • trimiterea lucrărilor: 10 martie 2022 – 10 mai 2023
  • publicarea lucrărilor pe Facebook: 12 mai 2023
  • perioada în care publicul poate da like lucrărilor preferate: 12-21 mai 2023
  • Anunțarea rezultatelor pe Facebook: 26 mai 2023.

Festivitatea de premiere va avea loc cu ocazia zilei de 1 iunie a.c., la Muzeul Țării Crișurilor, când vor fi expuse și creațiile.

Alte informații: tel. 0742 054 686, persoană de contact Lavinia Ungureanu, muzeograf Relații Publice și Expoziții.

Sursă imagine: helenair.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s