Școala Georgiu Popa în plină campanie de promovare a lecturii

Campania de promovare a lecturii Să ne întindem la… citit!, organizată de subsemnata, Alexandra Boldor, profesoară de Limba și literatura română, desfășurată în Școala Gimnazială Georgiu Popa – Câmpani pe perioada lunii februarie, a luat sfârșit. Această campanie a avut drept scop celebrarea sărbătorilor din luna februarie ce au avut în centru cărțile și lectura cărților.

Aceasta a debutat pe data de 1 februarie, când elevii școlii noastre s-au întâlnit la o șezătoare de citit celebrând Ziua Internațională a Cititului Împreună și a continuat cu munca copiilor în vacanță, celebrând, totodată, și Ziua Națională a Lecturii – 15 februarie.

La revenirea din vacanță, aceștia și-au prezentat cu mare satisfacție munca, nu doar colegilor și dascălilor din școală, ci și colegilor parteneri de peste Prut, deoarece această activitate este una din multele activități ale proiectului Lectura unește punțile dintre generații din cadrul programului transfrontalier Educație online fără hotare, inițiativă a Direcției Generale Educație Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău, proiect în care școala noastră are ca partener Liceul Teoretic Iulia Hașdeu din Chișinău.

Astfel, am desfășurat și o a doua întâlnire virtuală cu partenerii noștri.

În cadrul campaniei Să ne întindem la citit, elevii au fost solicitați să își aleagă să citească cărți dintr-o listă. După finalizarea unei cărți citite pe perioada vacanței, elevii și-au prezentat cartea pe tricourile alese, într-o modalitate cât mai atractivă. Unii au folosit citate preferate din carte, care să le stârnească interesul colegilor pentru cartea citită, alții și-au prezentat personajul preferat, alții au prezentat subiectul cărții. Toate tricourile au fost așezate „pe sârmă”, pentru a putea fi văzute de toată lumea, pe peretele unei săli de clasă. Cele mai frumoase și interesante prezentări au fost premiate cu diferite cărți și dulciuri.

Această activitate a plăcut mult elevilor care s-au întrecut în măiestria scrisului și al desenului, dorind să-i impresioneze cât mai mult pe cei din jur.

prof. ALEXANDRA BOLDOR,

Școala Gimnazială Georgiu Popa, Câmpani

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s