Înscrie-ți școala în Campionatul Reciclării!

Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și RetuRO, organizează Campionatul Reciclării. Este vorba de o campanie națională de educație pentru mediu din România care promovează Sistemul de Garanţie-Returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.

Școlile din mediul urban care au magazine Kaufland în apropiere sunt invitate să se înscrie în competiție începând cu data de 13 martie pe platforma www.campionatul-reciclarii.ro. Competiția va avea loc în perioada martie – iunie 2023. Premiile constau în investiții în infrastructura educațională a școlilor câștigătoare în valoare de peste 250.000 lei.

Potrivit organizatorilor, această inițiativă vizează unitățile de învățământ primar, gimnazial și liceal din mediul urban și își propune să integreze două activități-cheie de educație ecologică: formarea cadrelor didactice și cursurile propriu-zise de educație ecologică pentru elevi. Scopul este acela de a încuraja colectarea separată a deșeurilor și de a contribui la îndeplinirea obiectivelor Strategiei Naționale de Educație privind Mediul și Schimbările Climatice pentru 2023-2030, adoptată de Guvernul României la începutul acestui an.

În plus, proiectul reprezintă o oportunitate excelentă pentru profesori de a dobândi cunoștințe de educație pentru mediu atât de necesare pentru a fi predate elevilor.

Sistemul de Garanție-Returnare va trebui implementat începând cu data de 30 noiembrie 2023, ca modalitate eficientă de a accelera rata de colectare a deșeurilor de ambalaje și a îndeplini țintele de reciclare stabilite la nivel european.

Regulamentul competiției se găsește AICI.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s