A gestionat odinioară imaginea României în lume

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Editura Ratio et Revelatio, organizează la Muzeul Memorial Iosif Vulcan (str. Iosif Vulcan nr. 16), luni, 20 martie, de la ora 17:00, lansarea cărții Destinul unui evreu comunist într-o democrație populară, scrisă de Adalbert Rosinger, Ed. Ratio et Revelatio, Oradea, 2022. Ediția este îngrijită de Raluca Lazarovici Vereș, fiind un dialog, peste decenii, al autorului, orădean la origine, cu fiica sa, Veronica Rozemberg (Rosinger).

„Manuscrisul volumului de față nu se găsește în vreo arhivă, ci a fost păstrat cu sfințenie de Veronica Rozemberg, fiica lui Adalbert Rosinger, nume prea puțin cunoscute, încă, în mediile academice și culturale din România și / sau Israel. Iar publicarea acestui volum, sunt convinsă, va da naștere la multe discuții de specialitate în mediile istorice, culturale și economice, deoarece
aduce noutăți și completări ce pun într-o nouă lumină viața și moștenirea unuia dintre cei mai importanți oameni care s-au ocupat, vreodată, de imaginea României în lume, prin faptul că a deținut funcția de director general al Întreprinderii de Stat pentru Comerț Exterior (ISCE), Românoexport” (dr. Mihaela Gligor).

Cartea va fi prezentată de Raluca Lazarovici Vereș, Robert Schorr, Judit Simon, Cristina Pușcaș, Veronica Rozemberg (Rosinger) și Ioan F. Pop.

Sursă imagine: detaliu din afișul evenimentului

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s