Ce cred părinții despre Bacalaureat?

Federația Națională a Părinților – EDUPART lansează un sondaj pentru a afla opinia părinților cu privire la unele propuneri de modificare a Proiectului Legii Învățământului Preuniversitar „România Educată”, dezbătute în spațiul public.

Întrebările adresate părinților, considerate relevante, sunt următoarele:

1. În opinia dumneavoastră, examenul de bacalaureat ar trebui să conțină  o probă la o disciplină din afara profilului/specializării absolvit(e)? (De exemplu: pentru profilul umanist, o probă la matematică, fizică, chimie sau biologie; pentru profilul real, o probă la una din disciplinele socio-umane.)

2. În opinia dumneavoastră, pentru probele la alegere din cadrul examenului de bacalaureat ar trebui ca elevul să poată opta pentru orice disciplină dintre cele obligatorii (care fac parte din trunchiul comun)? (De exemplu: muzică, desen, educație fizică, religie etc.)

3. Având în vedere solicitarea cultelor religioase de a modifica proiectul de lege, considerați că ar trebui ca elevii să poată opta pentru susținerea unei probe (din cadrul examenului de bacalaureat) la disciplina religie?

Părinții sunt invitați să răspundă acestor întrebări completând un chestionar online care se găsește la ACEASTĂ ADRESĂ.

Sursă portret Iulian Cristache, președintele EDUPART: fototeca personală

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s