Designul la jubileu

Secția Design a Facultății de Arte din cadrul Universității din Oradea, organizează cea de a X-a ediție a Design Expo. Vernisajul Design Expo 2023 va avea loc în data de 29 martie, la ora 18:00, în holul Bibliotecii Universității din Oradea.

Cu prilejul acestei ediții jubiliare, organizatorii, studenți și cadre didactice, au pregătit în deschiderea evenimentului și o surpriză, un design-concert. „Ne-am propus să prezentăm publicului piese specifice zonei de café-concert, melodii cunoscute, plăcute, mai accesibile publicului. Dar, cum biblioteca nu este o cafenea i-am spus design-concert”, explică lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan, coordonatoarea evenimentului. Recitalul vocal-instrumental va fi susținut de studenții de la Departamentul Muzică: Semro Remus și Chiș Ionuț, coordonați de lect. univ. dr. Ariadna Mircescu și lect. univ. dr. Vladimir Agachi Vladimir.

„Scopul principal al acestui eveniment este promovarea programului de studiu Design și a studenților săi, precum și inițierea unor viitoare colaborări, ale studenților și absolvenților noștri cu potențiali angajatori”, spune lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan.

La Design Expo 2023 expun studenții din toți cei trei ani ai studiilor de licență de la specializarea Design și masteranzii de la Design de obiect: Modă și Ambient. Pe simeze și standuri vor fi expuse: planșe de prezentare, machete, prototipuri și proiecte din domeniul designului de produs, ambiental și grafic Tot în premieră, pentru ediția jubiliară, lucrările expuse vor fi grupate pe ani de studiu. „Cum studenții din anul trei, organizatorii evenimentului, sunt o generație de pandemie, expoziția are și meritul de a-i suda ca grup, consideră lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan. Încă de la prima ediție a Design Expo noi ne-am dorit ca aceasta să fie locul de întâlnire al mediului academic cu cel economic. Ne bucurăm să putem spune că, an de an, la expoziția noastră vin tot mai mulți oameni de afaceri aflați în căutarea unor tineri designeri, pe care să-i angajeze. Și, adeseori, apar noi oportunități pentru studenți și absolvenți”.

Expoziția va rămâne deschisă până în 28 aprilie 2023.

Sursă imagine: fototeca Universității din Oradea

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s