Confecționează așternuturi pentru persoane defavorizate

Studenții Departamentului de Textile, Pielărie și Management Industrial, din cadrul Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial a Universității din Oradea continuă să confecționeze plăpumi pentru cei aflați în nevoie.

Dacă anul trecut plăpumile „Made in Universitatea din Oradea” au ajuns în Ucraina, de această dată studenții orădeni răspund unei solicitări din partea Asociației Kiwanis Men`s Club 2022. Asociația va împărți cele 150 de seturi cu lenjerie de pat copiilor cu dizabilități și unor persoane cu posibilități materiale reduse.

Programul de voluntariat al studenților și masteranzilor de la IEMI se derulează până la data de 10 aprilie 2023, în afara orelor de curs, în atelierele proprii ale Universității din Oradea. Materia primă necesară pentru confecționarea pernelor și a pilotelor este donată de Lawa Knitting SRL.

„Un nou proiect al Departamentului de Textile, Pielărie și Management Industrial, care vizează nevoile comunității. Acționăm, prin toate mijloacele posibile, pentru a reda speranța celor care sunt în suferință”, spune conf. univ. dr. ing. Sabina Gherghel, directorul Departamentului Textile, Pielărie și Management Industrial, coordonatoarea proiectului.

Primele 60 de așternuturi au plecat deja spre beneficiarii lor, la sfârșitul săptămânii trecute. „Vreau să le mulțumesc colegilor mei, cadrele didactice implicate în această activitate, și să le transmit studenților noștri că suntem mândri de ei”, adaugă prof. Gherghel.

Sursă imagine: fototeca Universității din Oradea

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s