Dezbatere publică în organizarea Centrului Europe Direct Oradea

În data de 27 martie, Centrul Europe Direct Oradea, alături de Fundația Comunitară Oradea și Oradea Debate Society au organizat prima dezbatere publică a acestui an. Două echipe a câte doi studenți, reprezentând guvernul și opoziția au jucat moțiunea: „Libertatea presei ar trebui restricționată în vederea limitării dezinformării”.

Propunând moțiunea de mai sus, organizatorii au dorit să atragă atenția asupra rolului important pe care îl are presa în menținerea și consolidarea democrației la nivel național și european. Prin această dezbatere tinerii participanți au propus diverse alternative pentru ridicarea standardelor din presa scrisă și a buletinelor de știri televizate. În cadrul discursurilor au fost abordate teme conexe fundamentale pentru o democrație funcțională precum libertatea de exprimare, pluralitatea opiniilor, precum și rolul sistemului de educație. În urma susținerii discursurilor, publicul a avut ocazia de a adresa întrebări celor două echipe. În urma reflectării asupra poziției și argumentelor exprimate de ambele părți publicul a votat câștigătorul. A câștigat echipa opoziției, moțiunea fiind respinsă.

Această serie de evenimente are un rol aparte și în contextul anului curent, declarat Anul european al competențelor. Astfel, dezbaterile oferă un cadru excelent participanților pentru a-și dezvolta abilitățile de comunicare, vorbit în public și livrarea unui discurs convingător, competențe deosebit de valoroase în societate și în carieră.

Seria dezbaterilor publice organizată de centrul Europe Direct Oradea, Fundația Comunitară Oradea și Oradea Debate Society va continua pe parcursul anului. Mai multe detalii puteți afla pe pagina de Facebook și pagina web a Europe Direct Oradea.

CONTACT: 

Sebastian Lajos, Manager Proiect Europe Direct Oradea

Mobil: 0770 761 256

E-mail: europedirectoradea@fundatiacomunitaraoradea.ro

Web: https://europedirectoradea.ro/

Sursă imagine: fototeca Europe Direct

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s