Școala Altfel la Școala Gimnazială Săliște de Vașcău

Ce faci pentru tine dispare odată cu tine, ce faci pentru alții rămâne pentru eternitate.

(Albert Einstein)

De la an la an, activitățile pentru Școala Altfel se pot schimba, iar profesorii sunt tot timpul în căutarea de noi modalități prin care să-și surprindă elevii. Așa și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Săliște de Vașcău au surprins plăcut elevii și părinții, prin activitățile inedite, potrivite de la cel mai mic preșcolar până la elevul mare de gimnaziu.

Au desfășurat diverse activități – concursuri Triviador, concursuri și activități în aer liber, Actori pentru o zi, excursie tematică, concurs de gătit. Dintre cele mai apreciate activități de către elevi au fost excursia și concursul de gătit, unde fiecare copil a avut ocazia să cunoască lucruri noi.

Preșcolarii au avut prilejul de a vizita Grădina Zoologică din Oradea, majoritatea fiind pentru prima dată, și au avut parte de o distracție pe cinste în Orășelul Copiilor.

Elevii de nivel primar au vizitat vizitat Castelul Huniazilor, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, unde au cunoscut o parte din istoria românilor, după care s-au recreat în parcul din apropierea muzeului. Un alt obiectiv vizitat de ei a fost I Giardini di Zoe din localitatea Banpotoc, care a impresionat prin frumusețea și unicitatea locului. Scopul excursiei a fost acela de a-i face pe elevi să înțeleagă mai bine și să iubească istoria, dar în același timp să se recreeze și să se bucure de locuri noi.

Elevii de gimnaziu au vizitat Arsenal Park din Orăștie, unde au trăit timp de șapte ore experiențe unice. Sub îndrumarea unui instructor, copiii au făcut instrucție militară, au tras la țintă cu arme cu aer comprimat Airsoft. Unii mai curajoși au sărit cu coarda de pe un turn înalt de 50 de metri. Elevii au văzut pe viu tehnologie militară mai veche și mai nouă folosită de Armata
Română, expusă peste tot în cadrul parcului: tunuri, tancuri, avioane, elicoptere, camioane, șalupe și bărci, mașini de luptă.

Concursul de gătit Gătim și degustăm a avut de asemenea o mare apreciere atât în rândul elevilor, cât și al părinților. Copiii, ajutați de părinți și de profesorul coordonator, s-au întrecut pe diverse preparate care au fost jurizate și premiate.

Alături de elevi au fost următoarele cadre didactice: subsemnata, director prof. Nica Daciana, Blaj Andrei, Macavei Cosmin, Bonchiș Daniel, Țiț Liviu, Stretea Lavinia, Male Luminița, Teuca Simona, Gudiu Anamaria, Petruse Corina, Terme Alexandra, Todor Cristina, Bondar Anca, Stan Daniela, Mladin Lorena.

,,Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viață; de aceea, pe lângă viață, dăruiți copiilor și arta de a trăi bine, educându-i”, ne îndemna Aristotel.

prof. DACIANA NICA,

director Școala Gimnazială Nr. 1 Săliște de Vașcău

Sursă imagini: fototeca școlii Gimnaziale Săliște de Vașcău

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s