Agendă europeană: Legal Debate

Centrul Europe Direct Oradea a fost co-organizatorul ediției de anul acesta al Legal Debate, organizat de Departamentul Activități Academice din cadrul ELSA Oradea, în colaborare cu Oradea Debate Society. Evenimentul a avut loc în sala festivă a Facultății de Drept din Oradea, miercuri, 26 aprilie, și a reunit peste 20 de participanți.

În cadrul evenimentului, membrii Oradea Debate Society au abordat moțiunea Jocurile de noroc tip slot ar trebui interzise. Tema adusă în discuție a avut rolul de a pune în lumină relevanța unor teme juridice și valori europene în viața cetățenilor. Tinerii prezenți au avut ocazia de a asista la discursuri elocvente și argumente susținute cu iscusință de echipele din cadrul Oradea Debate Society. Argumentele echipelor au avut în vedre aspecte variate precum implicațiile sociale ale jocurile de noroc tip slot, libertatea individuală, demnitatea umană și rolul statului în protejarea cetățenilor. Astfel, reprezentanții guvernului au susținut că statul trebuie să își asume un rol extins în protejarea cetățenilor și a dreptului acestora la demnitate.

Dezbaterea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri în urma căreia cei mai activi participanți au fost recompensați cu premii oferite din partea Centrului Europe Direct Oradea.

În urma votului final, dezbaterea a fost câștigată de echipa opoziției, care a propus ca alternativă creșterea vârstei de acces la jocurile de noroc tip slot. În plus, membrii opoziției au pus în evidență responsabilitatea individuală. în final ambele echipe au ieșit câștigătoare, primind premii din partea ELSA Oradea. Trebuie menționat faptul că pozițiile exprimate de vorbitori nu reprezintă opiniile personale ale acestora.

Sursă imagine: fototeca Europe Direct Oradea


Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s