Mișcare, nu droguri!

Activitatea sportivă Mișcare, nu droguri!, realizată în data de 15 mai 2023, în parteneriat cu Liceul Teoretic Aurel Lazăr Oradea, a reunit de la ora 12:00-13:00 în sala de sport a Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea două echipe formate din șapte elevi ai colegiului și nouă elevi ai Liceul Teoretic Aurel Lazăr Oradea, însoțiți de doamna prof. Violeta Fetea, într-un meci de fotbal.

Organizată la Colegiul Național Onisifor Ghibu Oradea sub coordonarea d-lui profesor Laslău Valeriu, activitatea sportivă face parte dintr-un noian de activități cu tematică antidrog derulate la nivelul școlii, pe care le vom prezenta sub forma unui portofoliu al proiectului local antidrog Colorează-ți visele! comisiei județene a Concursului Național de Proiecte Antidrog Împreună, spre jurizare, în speranța unei calificări la națională.

Proiectul echipei CN Onisifor Ghibu, Colorează-ți visele!  vizează domeniul activităților extrașcolare care sunt relevante din perspectiva prevenirii și combaterii abandonului școlar și își propune să contribuie la dezvoltarea personală a elevilor, prin demararea unei campanii de informare, conștientizare și responsabilizare a elevilor asupra efectelor negative pe care le poate avea consumul droguri, asupra sănătății lor, precum și implicațiile lor în scăderea randamentului școlar și de ce nu a performanțelor sportive. Ne propunem să-i informăm pe tineri cu tot ce este necesar pentru a-i determina să nu ajungă în situația de a consuma droguri, să găsim soluții cât mai eficiente în acest scop, să luptăm pentru dreptul la viață.

În acest context, putem spune că activitatea a fost o demonstrație a bucuriei de a face sport, de a reuni tineri cu aceleași preocupări, implicați, ambițioși și asumați, care au dorit să celebreze sportul ca modalitate sănătoasă de petrecere a timpului liber. La sfârșitul activității au fost recompensați cu vouchere-surpriză și o tabletă de ciocolată, care sperăm că i-au mai îndulcit un pic și că i-am făcut să se simtă foarte bine în mijlocul nostru.

La activitate au fost prezenți aproximativ 100 de susținători ai elevilor participanți, și precum și profesori care i-au supravegheat. Am dori să le mulțumim pe această cale și reprezentanților Captain Bean Blue și Dripper The Factory, care au înțeles nevoia de sponsorizare, și ne-au susținut în toate activitățile derulate în proiectul antidrog.

prof. VIOLETA JĂHĂLEANU,

Colegiul Național Onisifor Ghibu, coordonator proiect local, Coloreaza-ți visele!

prof. VIOLETA FETEA,

Liceul Teoretic Aurel Lazăr, coordonator proiect local, Gânduri dintr-o lume paralelă

Sursă imagini: fototeca personală Violeta Jăhăleanu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s