Maestru al literaturii pentru copii

Literatura pentru copii este un gen literar ce se adresează în special copiilor și adolescenților, celor aflați la vârsta sau anii copilăriei.

În acest sens, am ales să dedic acest material unui scriitor foarte îndrăgit de copii, și anume Petre Crăciun.

„Sunt născut la 29 august 1962, în Giurgiu, ne spune interlocutorul nostru. Aproape de-o viață scriu literatură pentru copii, am predat în învățământ, fiind profesor de istorie, și m-am îndreptat spre acest domeniu, al literaturii, acum 30 de ani, când erau copiii mei mici. La început am scris versuri, iar din 1991 am început să scriu primele basme. Sunt 30 de ani de atunci și iată că s-au adunat o sută de basme și povești pe care le-am scris și le-am publicat în diferite cărți.

De-a lungul timpului am abordat cam toate genurile în literatura pentru copii, am publicat foarte multă poezie, în diferite cărți. De prin anul 2000, spre sfârșit, am publicat romane pentru copii, de diferite întinderi și în special cărți de povești. Am scris teatru pentru copii, scenariu de filme (un film care s-a făcut după scenariul meu S-a furat mașina de făcut teme), deci cam toate genurile, nu cred că e vreunul care să-mi fi scăpat. Am publicat vreo 25 de cărți pentru copii și am scrise încă vreo cinci, care așteaptă să fie editate și tipărite. Scriu în continuare fiindcă mă regăsesc foarte mult în acest lucru, îmi plac întălnirile cu copiii.

Petre Craciun

Cea mai recentă carte este o antologie care se numește 100 de basme și povești. Odaia fericirii, unde am adunat toate basmele și poveștile scrise pănă în acest moment.”

IOANA RESTEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s