O lume a sufletelor

„Fiecare om trebuie cel puțin o dată să moară, ca după aceea să înceapă să trăiască. Moartea e doar un început, nicidecum un sfârșit.”

Arta de a muri de Andreea Russo spune povestea unui om care, după multe frământări interioare, a înțeles în sfârșit ce înseamnă moartea: „Moartea era în fața mea și eu o contemplam. Eu, cel care o uram, realizasem că ea mă poate salva de mine însumi. Pur și simplu înțelesesem că moartea sunt eu. Cert este că pentru fiecare dintre noi, propria persoană este moartea.”      Artur decide să țină un jurnal în care își notează toate gândurile și trăirile din viața sa anterioară. Toată acțiunea cărții se petrece într-o lume în care toți au murit deja, o lume a sufletelor.

Arta de a muri este o carte extraordinară, o meditație din care ieși mult mai împăcat cu tine și cu viața pe care ai fericirea să o trăiești, o carte care te învață că moartea știe și să dăruiască nu doar să răpească. În esență, ea ne dă tuturor un sens, pentru că fără ea nimeni nu ar aprecia cu adevărat viața, deoarece nu poți aprecia ceva ce nu are sfârșit, iar în final, “cimitirul devine un muzeu de suflete, care are menirea să salveze prezentul celor vii”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s