Educație financiară pentru profesori

Fundaţia Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţă organizarea primei serii a programului  „Formarea personalului didactic din învățământul preuniversitar în domeniul financiar nebancar (FinTTT)”, acreditat în baza Ordinului Ministrului Educației și Cercetării nr. 3559/29.03.2021.

FinTTT face parte din categoria programelor de formare profesională continuă furnizate de Fundația Institutul de Studii Financiare pentru toate segmentele angrenate în piața financiară nebancară, în formatul unui curs care are drept grup țintă personal didactic din învățământul gimnazial care predă disciplina Educație socială.

Programul de formare are 60 ore (30 ore online meeting şi 30 ore e-learning), oferind 15 credite de formare continuă pentru participanţi.

Grupul țintă al acestui program este reprezentat de 400 de profesori de gimnaziu din toată țara care vor beneficia, în perioada mai-decembrie 2021, de cursuri de formare profesională continuă de educație financiară, gratuite.

Programul include trei module:

  • Consumatorul şi administrarea bugetului personal,
  • Produse de economisire – asigurări şi pensii private,
  • Produse de investiții – piața de capital

Programul va pune la dispoziția participanților acces la sesiuni de instruire la sală (în funcție de condițiile sanitare din perioada organizării sesiunilor) și online, materiale de studiu (manuale, culegeri online de teste, materiale video, instrumente de evaluare, aplicații și alte instrumente didactice), precum și la metode de evaluare, cu respectarea principiilor standard ale procesului de evaluare.

Organizarea grupelor se reia din 21 octombrie 2021. Cadrele didactice interesate se pot înscrie direct pe adresa de e-mail finttt@isf.ro până pe data de 10 octombrie 2021. Numărul participanților este limitat la 35 persoane / serie, în ordinea înscrierilor. În cazul depăşirii acestei limite, persoanele vor fi înscrise la următoarea serie disponibilă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s