School Hacks

Odată cu trecerea timpului, tehnologia își face tot mai simțită prezența în viețile noastre. În ultimele două decenii, au avut loc cele mai mari evoluții tehnologice, iar tehnologia ocupă un loc important și în sistemul educațional, mai ales în ultimii doi, ani, din cauza situației pandemice.

Elevii și studenții foloseau – și folosesc în continuare – unele aplicații care le vin în ajutor în procesul de învățare, precum Photomath sau Duolingo.

Aș dori să prezint unele dintre aplicațiile pe care le folosesc și care mă ajută să învăț.

Quizlet

Prima aplicație pe care v-o prezint azi este Quizlet. Această aplicație permite utilizatorului să își creeze propriile flashcard-uri. Flashcard-urile sunt niște cartonașe – în cazul nostru, virtuale – care au două fețe. Pe o față, utilizatorul poate să își scrie o întrebare de la o anumită disciplină, iar pe cealaltă față va scrie răspunsul la întrebarea respectivă.

Această metodă de învățare este una foarte folosită, oferind rezultate bune, indiferent de disciplină.

O aplicație similară cu Quizlet este Flashcards.

Memrise

A doua aplicație este Memrise, un instrument de învățare a limbilor străine. Această aplicație oferă utilizatorului posibilitatea de a învăța 24 de limbi străine, cu un algoritm de învățare dezvoltat cu o bună știință cognitivă.

Aplicația oferă subiecte de conținut care te ajută dacă vrei să fii doar începător într-o anumită limbă străină sau un utilizator avansat.

Forest

Această aplicație este utilă acelor persoane care nu se pot concentra pe învățat, fiind distrase de rețelele sociale sau de telefon, în general. Forest, după cum îi spune și numele, oferă utilizatorului posibilitatea de a-și crea propria pădure. Acesta trebuie să își selecteze specia copacului pe care dorește să îl cultive, urmând să selecteze un interval de timp, în care nu vrea să fie distras de telefon. După aceea, selectând Plant, utilizatorul, acceptă provocarea de a sta departe de telefon, iar dacă lasă ecranul pornit, va primi câteva citate, de încurajare. Dacă acesta iese din aplicație, încercând să folosească telefonul, copacul lui se va usca, iar plantația lui nu va fi foarte estetică.

Tandem

Această aplicație este una care ajută utilizatorul să exerseze limbile străine pe care acesta le vorbește, interacționând cu persoane care vorbesc acea limbă, și ajutând la rândul lui persoanele care vor să învețe limba lui nativă.

Tandem este o aplicație foarte utilă, care te ajută să îți perfecționezi atât vocabularul, cât și gramatica, învățând de la persoanele native.

Ea oferă și certificate, în format PDF, primite în urma unor teste: A2, B1, B2, C1, dar aceste certificate costă bani; în plus, există și eventualitatea de a nu fi recunoscute în instituțiile oficiale sau în scopuri guvernamentale ca dovadă a competenței lingvistice.

O aplicație similară cu Tandem este HelloTalk.

Toate aplicațiile menționate aici sunt gratuite și sunt  disponibile pe Google Play și App Store. Dacă doriți, puteți să vă cumpărați și versiunile pro la toate aplicațiile, dar acestea costă bani.

Recomand aceste aplicații, fiind de mare ajutor în procesul de învățare.

ANTONIA BODIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s