Lege anti-teme

China a adoptat o lege care să reducă presiunea generată de teme excesive și afterschool-uri. „Legea de promovare a educației familiale” le cere părinților să se asigure că odraslele lor au timp de odihnă și exerciții fizice și nu stau prea mult online.

Această decizie vine după ce în luna august a.c., China a interzis examenele scrise pentru copiii de șase și șapte ani, pentru a mai reduce presiunea asupra elevilor. Examenele îi încarcă foarte mult pe elevi, îi supun unei presiuni enorme și „le afectează sănătatea mintală şi psihică”, conform ministerului educației din această țară.

În luna iulie, Beijingul a interzis firmelor de meditații online din China să poată obține profit din predarea disciplinelor de bază. Urmare a campaniei împotriva industriei meditaţiilor private, acţiunile la firmele de meditaţii online s-au prăbuşit. Noile decizii guvernamentale au restricționat și investițiile străine în industria meditațiilor și au afectat sectorul privat de instruire.

În actualul sistem chinez ultra-competitiv, intrarea într-o grădiniță bună constituie rampa de lansare pentru accederea la școli primare prestigioase. Primii ani de studiu sunt considerați esențiali în China, iar pregătirea copiilor sub 6 ani include, printre altele, lecții de pian, caligrafie, scris și actorie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s