Noul înghite vechiul

În permanență, noul anihilează vechiul și de fiecare dată trebuie să dăm un upgrade la orice lucru tehnic din casă.

Televizoarele, de orice tip ar fi, merg îndeobște foarte bine, dar dacă vrei să urmărești un film nou, acesta nu va rula pe cel vechi – pe cel nou merge fără probleme.

Noul face ca toate chestiile vechi să ajungă la rampa de gunoi. Vezi cum stau lucrurile cu termenul de garanție al unei mașini de spălat, de pildă. Va funcționa exact cât se află în perioada de garanție, după care se defectează fără speranță, iar utilizatorul va cumpăra o alta, poate mai scumpă.

La fel este și upgrade-ul pentru Windows 7; merge bine până ți se spune că trebuie să-l aduci la parametri de Windows 10, deoarece nu o să mai ai parte de aceleași servicii ca Windows 10.

Telefoanele nu fac nici ele excepție. Tot timpul apar telefoane noi, iar pentru cele vechi nu se mai face nimic, obligându-te să cumperi noi dispozitive.

Noul te obligă să consumi și să tot consumi, ca să fii la zi cu lucrurile, dar vechiul te învață că e bine și așa cum este.

Dar această situație are și o parte bună. Dacă s-ar face un singur lucru pentru toate trebuințele, ne-am sătura de vechi și am vrea lucruri noi tot timpul, pentru a putea evolua în interese și idei. Asta se cheamă inovație. Nimeni nu e atras de un televizor vechi, așa că noul este binevenit.

Așadar, trebuie să facem o alegere: ne „upgradăm” și suntem la zi cu lumea sau să ne mulțumim cu vechiul.

IOANA IOVA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s